Чеболь

Обкладинка циклу
Обкладинка циклу

Клани, Корея, манхва, школа
Попаданець з техносвіту в техно-магічний світ
Гроші, корпорації, війна

Паспорт книги
Автор Євгеній Алексєєв (Евгений Алексеев)
Назва циклу Чеболь
Жанри #фантастика,
#фентезі,
#попаданці,
#бояр-аніме
Обсяг 11 книг
Мова москальська

Зазвичай під попаданцями розуміють ситуацію, коли сучасні люди з нашого світу потрапляють в інший світ або в інші часи. Але є й інші випадки попаданців. Наприклад, як приклад можна навести «Рудий лицар» Андрія Бєляніна1, де головний герой з середньовіччя потрапляє у наш час.

А є — бояр-аніме! І це наш випадок. У циклі «Чеболь» головний герой потрапляє з постапокаліптичного високотехнологічного майбутнього… У аніме. Це типовий техно-магічний світ аніме, де мобільні телефони, комп’ютери та Інтернет співіснують з магією і аристократичними кланами. Свідомість героя, якого в його рідному світі вбили, втілюється в тіло дитини, спадкоємця потужного магійного корейського клану, але, на жаль, без магії. Але ця дитина — крута! В неї є знання іншого світу, що дозволяють їй впровадити круті нейромережі в астральне тіло, і, як згодом виявляється, сам головний герой у новому тілі стане ментатом, кого боїться весь світ!

Здається, автор не чужий культурі Далекого Сходу. У нього зараз в роботі великий цикл про подібного попаданця в схожий, або навіть той самий світ, але в Японію. Цей цикл називається «Старша школа Гакко». Я почав знайомство з творчістю Алексєєва саме з «Гакко», але на той час в циклі було лише дев’ять томів (на момент написання огляду «Гакко» вже налічує двадцять один том, а автор продовжує писати).

Якщо я правильно зрозумів, це одна з перших великих робіт Євгена Алексєєва. Цикл відкрито слабкий. Хоча сюжет цікавий, і світ висвітлений достатньо детально, стиль кульгає. Це щось на кшталт графоманства «на максималках». Тобто вже майже не графоманство, але ще не література. Щось посередині. Але, як не дивно, я прочитав весь цикл. І можливо, в якості акту мазохізму, прочитаю знову.

Мої рейтинги
Сюжет ★★★★☆
Читабельність ★★★☆☆
Любок ★★☆☆☆
Графоманство ★★★☆☆

  1. Якщо ви очікуєте від мене оглядів про Бєляніна, то марно. Після того, що ця гидота зробила в Україні, він став особою нон-ґрата на моєму сайті. Якщо ви, раптом, не розумієте, про що я, ось вам. У 2014 році Андрій Бєлянін, в складі астраханського козацтва, брав участь в заходах забезпечення безпеки під час проведення референдуму в Криму, за що отримав державну відзнаку — медаль «За повернення Криму». І як людина, він для мене закінчився. Я навіть перестав жаліти його щодо смерті сина. ↩︎