Посібник для Темного князя

— Еллі, друже мій, повір, люди створені зовсім не для того, щоб ти їх убивав. Хлопчик знизав плечима, явно шкодуючи, що не для цього, і немов питаючи: «А навіщо ж ще?»

Зміст сторінки
Обкладинка
Обкладинка

Якщо Темний Володар страждає на нудьгу — погано всім довкола. Однак візьмемо одну команду героїв, які йдуть його головою — і ось уже тобі і пригоди, і вороги, і навіть несподівані відкриття. Настільки, що доводиться перестати грати з «новими іграшками», і серйозно взятися за заворушення, що творяться у своїх землях. Тут головне не перестаратися. Адже ціна помилки — життя дорогих тобі істот.

Паспорт книжки
Автор Ольга Болдирєва
Назва циклу Посібник для Темного князя (Пособие для Тёмного князя)
Жанри #фентезі,
#романтика,
#гумористичне фентезі,
#пригоди
Обсяг 2 книжки
Мова москальська

Книжка перша. Як розвіяти нудьгу

Обкладинка
Обкладинка

Перед вами посібник, як позбутися набридлої нудьги, якщо ви Темний князь, що страждає на безсмертя. Рекомендація: знайдіть світлих недотепів, які збираються вас вбити. Приєднайтесь до їхньої команди і всіляко намагайтеся допомогти їм у цій добрій справі. А вже пригоди, неприємності та бажаючий зіпсувати вам життя таємничий зрадник додадуться. Тільки не ображайтеся, якщо вас привабить у таку круговір небезпек і загадок, що вже й не раді будете! Тут хоч би своє безсмертя вберегти. А що? Самі напросилися!

Чудове фентезі, написане за всіма канонами. Є страшний темний володар. Є загін героїв, який має пройти через темні землі, знайти темного володаря і вбити, щоб добро перемогло! І темний володар, знаючи про похід героїв, будує їм підступи.

Хоча… Темний володар ходить своїм замком у тапочках-кроликах?! Він всіляко допомагає героям (анонімно, зрозуміло), щоб вони не збилися в дорозі і не потрапили у всілякі пастки?! Він навіть закохується в прекрасну ельфійку, яка в загоні відповідає за магію… І виявляється минулий загін зовсім не загинув, борючись із злом, а оселився в цитаделі і ельф-маг з минулого загону навіть став чудовим соратником і товаришом по чарці темного володаря!

Хвилинку! Як же так?! Це ж темний володар? Але є два пункти! По-перше — темному володарю ну-у-у-удно! А по-друге, темний, зовсім не означає злий!

Відмінна книга, хоч і не претендує на епічність Драконів осінніх сутінків, але кумедна, легка та дуже іронічна. Можу рекомендувати! Але… «Хлопці! На нас чекає друга серія!

Книжка друга. Як роздати борги

Обкладинка
Обкладинка

Якщо ви позбавилися нудьги, не поспішайте розслаблятися. Закон підлості обов’язково додасть вашому безсмертному життю різноманітності та пригод. Наприклад, «улюблена» тітонька нагадає про обов’язок, що вважається за якимось Темним князем. Усього потрібно спіймати загадкового вбивцю, який заважає творцям. Але завдання підкидає хитрі головоломки і міцніють підозри, що щось тут нечисте. Хоча, коли все було просто? Головне, безсмертя на місці та вірні друзі готові примчатися на допомогу, навіть якщо їх не просили. А посібник з роздачі боргів знайдеться!

Емм … Як би обійтися без спойлерів … А гаразд! Спойлери будуть! Тому перед прочитанням рецензії на другий том рекомендую прочитати перший… том.

Після прочитання першого тому ми вже знаємо, що темний володар Габріель є душею світу, створеного творцем. І творці — це зовсім не боги, а раса, чи що… І ми знаємо, що у Габріеля є «тітушка» творця, яка хоч і не є родичкою Габріеля в прямому розумінні, певною мірою відчуває зв’язок із «племінником» .

Габріеля закликають у світ творців і доручають йому важливе завдання з розслідування ланцюжка вбивств, скоєних його сестрою. Але не білою сестрою, з якою він зливався в першій книзі, а черговим витвором божевільного «папочки» Габріела!

І ось за справу береться Габріель, нав’язана йому в напарниці кузина і … Аллір з вагітною другою дитиною Анабель! Можна висмикувати волосся …

Гідне продовження першої книжки та витримана планка гумору, сюжету та інтриги. Мені сподобалося та можу рекомендувати до прочитання.

Мої рейтинги
Сюжет ★★★☆☆
Читабельність ★★★★☆
Любок ★★☆☆☆
Графоманство ★☆☆☆☆