Манія крафту

Обкладинка
Обкладинка

Непросто бути дитиною у світі меча і магії. Особливо напередодні війни. Але іноді вибору не залишається і доводиться ухвалювати складні рішення, здійснювати вчинки, яких дорослі просто не зможуть оцінити. Ні, звичайного героя вони напевно почали б носити на руках, але ось шестирічна дівчинка, швидше за все, опиниться на багатті. А отже, цього героя доведеться створювати самому, з підручних матеріалів і, за можливості, потайки. На щастя, кілька корисних здібностей, отриманих від місцевої Системи, і не таке дозволяють!

Паспорт книжки
Автор Леонід Деміров
Назва циклу Манія крафту
Жанри #фентезі,
#попаданці,
#realrpg,
#litrpg
Обсяг 7 книжок
Мова москальська

Прокинувся одного разу типовий студент, і не може зрозуміти, що відбувається. Поворухнутись не може, ніби його в килим замотали. І щось наче тягне його за ноги. І це страшно! «Ааа! Мене якийсь звір ковтає!» А потім з’ясовується, що його свідомість перенесено в тіло немовля, а всі ці страшні відчуття наспраді це — пологи! І раптом у його голові з’являється текст системи з його статами та ачівками! Це що?! Гра? РПГ1? І чому — дівчинка?! «Де мій прутень?!» Зачекайте. Магія? Хмм…

Кайфове поэднання РеалРПГ та кіберпанку. Продуманий всесвіт з системою та богами. Нам доведеться спостерігати, як маленька дівчинка вирізає загін орків на чолі із могутнім магом, стає ученицею старого мага, від якого має приховувати свої надзвичайні здібності, дізнатись, що наш герой (ммм… чи героїня… чи все ж таки герой?! Я вже заплутався (на справді — ні) не звичайний хлопчик з Землі, а уламок легендарного… Але я замовкаю, бо інакше підуть спойлери.

Я вже починав читати цей цикл, але тоді ще було лише 3 книжки. І коли автор закінчив цикл, я перечитав його з початку. І так… Це дійсно цікавий всесвіт, та й прогрес автора видно без окулярів… Але… На шостій книжці автор зупинив зв’язну послідовність сюжету і сьома книжка являє собою набір повістей із різними дійовими особами, які об’єднані спільним всесвітом і приводять читача до фіналу, який теж умовно кажучі «м’який». Чимось нагадує «Хмарний атлас». Може комусь і подобається, але мені скоріше ні. І помітно, що автор вичавлював з себе финал, бо явно втомився (про це він і сам пише). Щось мені підказує, що перечитувати його я буду, але не скоро.

Цикл складається з 7 книжок:

  • Ляльковод
  • Адьютант
  • Чемпіон
  • Нефілим
  • Ментор
  • Хоронитель
  • Володар
Мої рейтинги
Сюжет ★★★☆☆
Читабельність ★★★☆☆
Любок ★☆☆☆☆
Графоманство ★☆☆☆☆

  1. РПГ або Рольова гра (англ. Role-Playing Game (RPG)) — жанр відеоігор, де основна частина ігрового процесу полягає в управлінні персонажем чи групою персонажів, які досліджують ігровий світ, виконують різноманітні завдання (відомі як «квести», від англ. quest) та розвиваються, слідуючи сюжету.

    Рольові відеоігри походять від настільних рольових ігор, таких як «Dungeons & Dragons», а інколи й прямо наслідують їх. Звідси сама концепція «відігравання» ролі персонажа, поступовий розвиток героїв, численні варіанти зброї та екіпіровки. Більшість RPG описують персонажів і їхню взаємодію зі світом числовими параметрами, такими як очки здоров’я, рівень розвитку, імунітет до ворожої магії тощо. ↩︎