Майстер клинків

— Людина не може бути такою тупою, як ти! — гаркнув меч і затремтів ще сильніше. — Поклади мене на місце, не доріс ще легендарні мечі чіпати!

Обкладинка
Обкладинка

Хлопець із нашого світу потрапляє у світ магії. Використовуючи кмітливість, знання історії та обробки металу викручується з хитросплетінь долі та стає великим командиром.

Паспорт книжки
Автор Дмитро Распопов
Назва циклу Майстер клинків
Жанри #фентезі,
#попаданці
Обсяг 4 книжки
Мова москальська

Жив собі звичайний підліток. Грав у хоккей, дрався, отримував від батьків на горіхи… Якось поїхав він з батьком до дідуся на кузню. Раптом — завірюха. Да така міцна, що навіть тато розгубився. Хотів вже вертатись, але якої там… А хлопець посцяти захотів. Вийшов з машини, посцяв, розвернувся було до машини, а її немає. І ведь на декілька метрів відійшов! Почав бігати кругалями, перечепився й влетів головою в камінь, що не побачив під снігом. Сумлів. А до тями прийшов — навкруги літо і якась гопота до діда перехожого настрибує і знущається з нього… Ну як тут нашому Максові встояти?!

Так починається дивовижний шлях Максиміліана до висот суспільства, майстерності в ковальстві, дружби й кохання.

Можу сказати про цей цикл як хороші слова, так і — погані. З одного боку — досить міцне типове фентезі про попаданців в магічні світи. Хлопець знаходить вчителя. Навіть — двох. Розвивається в ковальстві й в бойових мистецтвах. Отримує підтримку у дворі та посаду посла у гномів… З іншого — він намагається у гномів побудувати ПрАТ «Колгосп «Заповіти Макса»! Підбиває гномів на революцію проти експлуататорів «трудового народа»! Усі ці неузгодженості та кидання в різні боки залишають по собі присмак любочності. Через всі ці підліткові світогляди з колгоспами та революціями книга видається трохи дитячою та наповнена юнацьким максималізмом. Читати чи ні — вирішувати особисто вам.

Цикл завершено і складається з чотирьох томів:

  1. Початок шляху
  2. Клинок виковується
  3. Клинок викуваний
  4. Клинок заточений

Вже один раз перечитав і не виключаю можливість, що перечитаю знову.

Мої рейтинги
Сюжет ★★★☆☆
Читабельність ★★★☆☆
Любок ★★★☆☆
Графоманство ★★☆☆☆