Wiedźma.com.pl

З нею ви зрадите навіть своєму комп’ютерові!

Обкладинка книжки
Обкладинка книжки

Є речі на небі та на землі, про які інтернет-користувачі навіть не мріяли… Наприклад, надокучлива тітка в стані, що свідчить про не-життя.

Вона обрала своєю спадкоємицею Крістіну по кличці Решка, матір-одиначку, редактора видавництва та фанатку соцмереж.

«Прикута» до ноутбука, Решка повинна вирватися зі мережі та вирушити у віддалене село. У спадковій халупі їй навіть вдається розпалити вогонь у старовинній плиті.

І ВСЕ ЦЕ БЕЗ ДОПОМОГИ GOOGLE!

На жаль, вона починає бачити не тільки в сні, а й наяву: привидів, духів або трупи, не лише у шафі. Вона сама не знає, чи це схизофренія, генетична особливість, чи бонус, отриманий від ексцентричної стерви.1

Паспорт книжки
Автор Ewa Białolęcka
Назва книжки Wiedźma.com.pl
Жанри #фентезі,
#міське фентезі,
#гумористичне фентезі
Обсяг 1 книга

Вибачте за не дуже вдалий переклад анотації, але я ніколи не закінчував жодного лінгвістичного чи філологічного ВНЗ. Та, сподіваюся, навіть якщо переклад не найкращий, він доволі точно відображає зміст цієї книги.

Мати-одиначка, яка живе з батьками, який виховує хлопчика, який тільки готується до школи, ледве зводить кінці з кінцями. Вона рецензує та редагує рукописи у місцевому видавництві. І раптом отримує дивну спадщину. Будиночок у богом забутому селі. Навіть не селі, а селеньки. І події довкола якісь… дивні. Покійну пані Шифт односельці явно бояться. Навіть після смерті. Будинок стародавній. Без газу та навіть нормальної плити немає. Не кажучи вже про опалення та душ. Сліди явного обшуку. Хтось намагається вночі проникнути до хати.

А уві сні приходить мертва чи то тітка, чи то бабуся, яка й залишила тривожну спадщину, і вимагає чогось…

Якщо не брати до уваги те, що книга польською мовою, читається легко. Мій особистий рейтинг 7 з 10.

Мої рейтинги
Сюжет ★★★★☆
Читабельність ★★★☆☆
Любок ☆☆☆☆☆
Графоманство ☆☆☆☆☆

  1. “Z nią zdradzicie nawet swój komputer!

    Są rzeczy na niebie i ziemi, o których nie śniło się internautom… Jak choćby upierdliwa ciotka w stanie wskazującym na nie-życie.

    Obdarza spadkiem Krystynę zwaną Reszką, samotną matkę, redaktorkę z wydawnictwa i netomankę.

    Na co dzień przyspawana do laptopa Reszka, musi więc wyrwać się z sieci i rusza do zabitej dechami wsi. W odziedziczonej chałupie udaje jej się nawet rozpalić ogień pod kuchnią.

    I TO BEZ POMOCY GOOGLE!

    Niestety, zaczyna widzieć na jawie i we śnie: duchy, mary czy trupy, nie tylko w szafie. Sama nie wie, czy szajba to, czy gen, bonus do schedy po ekscentrycznej zołzie…” ↩︎