Переможець

Я хабар не беру. Мені за державу прикро!

Всі обкладинки
Всі обкладинки

Цей світ дуже схожий на наш. Але в ньому не було Романових на престолі, Росія не брала участі в Першій Світовій і взагалі історія пішла трохи іншим шляхом. Зовсім трохи.

Паспорт книжки
Автор Андрій Земляной
Назва циклу Переможець
Жанри #стімпанк,
#гарем,
#альтернативна історія
Обсяг 3 книжки
Мова москальська

Як і у випадку з Сергієм Васильєвим та його Імператором зі сталі, автор пише легко. Відчувається деяка зім’ятість сюжету, і перша половина розповіді швидше нагадує конспект, ніж плавний розвиток. Як і Васильєва, ми читаємо про розквіт Російської імперії на початку XX століття. Ось тільки всесвіт інший.

Тепер про роялі в кущах. Головний герой, Микола Білоусов, з дитинства здобуває найрізноманітнішу освіту. Батько і дядько — не останні «пластуни» (українське слово, що означає розвідника), навчають хлопчика основ професії з ранніх років. Мати, полковник у відставці експедиційних військ, навчає медицини, біології. Коля до 16 років вже знає 10 мов і ще трьома може говорити. Інший дядько, адмірал, везе хлопчика в кругосвітню подорож, і дарує тому 10 мільйонів рублів… Блага та пригоди сипляться на юнака, як із рогу достатку. Дорогою до Америки молодик позбавляє Анастасію Романову, відому балерину, від влади шахрая. У ПАСШ1 він із дядьком розправляється із місцевою бандою. У Японії — рятує якесь місцеве велмке цабе та отримує в нагороду дуже цінний меч. У Москві розкриває групу злодюжок. Отримує на службу до таємної канцелярії. 4 коханки, все як на підбір, найперші красуні Москви. Цесарівна Любава, дочка імператора Сергія Рюриковича, закохана у нього. Вороги ненавидять, але зробити нічого не можуть… Загалом суміш Шерлока Холмса і Джеймса Бонда в місцевому флаконі.

Ну і звичайно, навколо Росії вороги. Англічанка гадить скрізь, де тільки може дотягнутися, а внутрішні вороги — поклоняється перед «Освітленою Європою, в якій навіть борделі з малолітками є».

Ну ви зрозуміли? Звичайне ура-патріотичне вихваляння Росії-матінки.

Цикл завершений і включає в себе 3 томи. Мій особистий рейтинг — 6 з 10.

  1. Сіра сталь
  2. Тіні дня
  3. Справа честі
Мої рейтинги
Сюжет ★★★☆☆
Читабельність ★★★☆☆
Любок ★★★★☆
Графоманство ★★☆☆☆

  1. ПАСШ — (застаріле) Північно Американські Сполучені Штати ↩︎