Імператор зі сталі

Жити стало легше, жити стало веселіше

Обкладинка аудиокнижки «Імператор зі сталі»
Обкладинка аудиокнижки «Імператор зі сталі»

Забавний попаданчеський псевдоісторичний цикл для Сталіна, який після смерті 1953-го року потрапив у тіло Миколи II, який чи то захворів, чи його намагалися отруїти 1900-го. Ну і почалося.

Паспорт книжки
Автор Сергій Васильєв
Назва циклу Імператор зі сталі
Жанри #попаданці,
#альтернативна історія
Обсяг 5 книг
Мова москальська

Стиль автор має. Читається легко, але потрібно одразу налаштувати собі моральні фільтри в голові. Автор робить зі Сталіна фігуру вождя, котрий не винен! Винні у всьому товариші по партії, бюрократи, чиновники … Тільки не Коба!

Потрібно розуміти, що незважаючи на розмаїття точної історичної інформації, книга все ж таки відноситься до жанру фантастики. І фантастичні тут не лише умови влучення Джугашвілі до тіла Миколи Кривавого, а й сам характер вождя. Дуже дратує позиція автора, що:

(на розспів з мученицьким підвиванням) навколо одні вороги! Росія виживає лише дивом і величчю російського духу! І тоді, і тепер. Росія-матінка хороша! Вона богообрана! А сволоти та нехристи, які її оточують, не хочуть бачити сильну країну і прагнуть знищити! А значить, їх потрібно поставити на коліна і розстріляти, а потім помочитися на трупи! Ух як ми ненавидимо всіх чорномазих, чорножопих, косооких, французів, англійок, німчуру, пендосів, чучмеків, хохлів, ляхів! А вони нас чомусь не люблять! Адже Рассеюшка, вона хороша! Любіть нас, будь ласка, жиди смердючі! (Вибачте, не стримався 😀)

Моя личная оценка — 6 из 10.

У циклі 5 томів. Цикл закінчено.

  1. Імператор та Сталін
  2. Імператор зі сталі
  3. Сталь Імператора
  4. Сталева імперія. Частина перша
  5. Сталева імперія. Частина друга
Мої рейтинги
Сюжет ★★☆☆☆
Читабельність ★★★★☆
Любок ★★★★☆
Графоманство ★★☆☆☆