Мисливець з Тіні

Не буди сплячого дракона

Обкладинка
Обкладинка

Хлопчику, що виріс на уламках цивілізації, доля підкинула неймовірний шанс почати все спочатку. І він вхопився за цю можливість руками і ногами. Вислизнув від смороду і злоби тих, хто оточував його від народження, пішов в інші світи… і побачив, що і там не все гаразд. І в благополучних на перший погляд країнах, також зріє зло, ненависть, жадібність. То чи варто було міняти одне на інше?.. Тімм вважає, що варто. Там, у світі, що гине від радіаційного зараження і мутацій, залишилася тільки могила діда, а тут… Тут немає термоядерних зарядів, хімічної та бактеріологічної зброї, і до біди ще ой як далеко. А якщо вона все ж таки прийде, їй назустріч, поруч із Тіммом, пліч-о-пліч стануть друзі-побратими. І нехай серед них немає жодної людини, нехай їх звуть поганцями Хаосу і Дітьми Ночі, яке це має значення, якщо вони віддані один одному і завжди допоможуть вибратися з будь-якої халепи…

Паспорт книжки
Автор Антон Демченко
Назва циклу Мисливець з Тіні
Жанри #фантастика,
#фентезі,
#пригоди
Обсяг 6 книжок
Мова москальська

Жив собі хлопчик… Ну як жив… Виживав. Важко жити сироті на дні Вільного міста в постапокаліптичному місті після ядерної війни. Жив у підвалах, на дні, підкрадав… Поки йому на голову не звалився котоподібний мужик з іншого світу. Потягнув у свій світ. А там такий густий коктейль… Магія, світло, темрява, різні раси. Королі, князі, прелати, жерці, шпигуни… Інтриги, скандали, розслідування… Дружба, зрада. Ворожнеча до труни, любов до усрачки.

Із усього, що я прочитав з творів Антона Демченко, мені не траплялось поганих книжок. Чи то бояръ-аніме «Повітряний стрілець», що автор ще не завершив, чи то стімпанковський «Кити по штірборту» (також не завершений) або серіали про «Хольмград», огляди на які є на моєму сайті. І знов в Антона не вдалось мене розчарувати. В автора вийшов міцний роман-епопея в жанрі фентезі з натяком на фантастику. А ще мені траплялось небагато книжок, де темні раси та чаклуни, що використовують темну магію стоять по сторону добра, а світлі — навпаки.

Мені дуже сподобалось. І перечитувати буду обов’язково.

Мої рейтинги
Сюжет ★★★★☆
Читабельність ★★★★☆
Любок ★☆☆☆☆
Графоманство ☆☆☆☆☆