Істинний дворянин

Крокодил, карамба!

Обкладинка
Обкладинка

Моя популярність йшла далеко попереду мене, я мав власний космічний флот, у мене були найкращі жінки! Хтось вважав мене героєм, хтось вбивцею, хтось зрадником і навіть батько відмовився від мене. Але правда одна — мене засудили до смерті…

Ось тільки мене це не влаштовувало, тому я вибрав нове життя в новому світі. Так, тепер мені знову доведеться гризти глотки і доводити своє право бути на самому верху, але коли мене це зупиняло? Доля подарувала мені ще один шанс і я збираюся ним скористатися!

Мене звуть Сільвіан Красс і це моя історія…

Паспорт книжки
Автор Олександр Герда
Назва циклу Істинний дворянин
Жанри #фентезі,
#попаданці,
#бояр-аніме
Обсяг 9 книжок
Мова москальська

У далекому космосі в далекій галактиці живе такий собі авантюрист на ім’я Сільвіан Красс. Живе собі, живе, значить, і тут — бац! Його спіймали, засудили за… ну за піратство, напевно, засудили. І засудили до страти. А він такий, бац, і викликав собі демона… Демонесу. І швиденько за порятунок життя сторгував їй свою душу. І вона перенесла його свідомість у тіло хворобливого хлопчика. Останнього з роду Соколових. А останнього, бо його татуся підставили його «близькі друзі» і його стратили за змову проти государя імператора російської імперії. І тепер він не Сільвіан, а Сашко Соколов. Барон. І він мусить помститись за батька і повернути собі фінансову імперію, що забрали собі татові «друзі».

А ще тато в свому останньому листі наказав синові поступати в академію світоходців, бо в сина потенціал в магії стихії вогню. А від Сільвіана йому дісталась магія стихії часу. І він стане крутіше за варене яйце. Буде ходити світами через портали та нищіти страшних ворогів – некромантів з головної некромантської планет 😂, а різні дівки будуть розсувати перед ним ніжки, а він не буде звертати на них уваги бо покохав одну (другу, третью) дівчину і береже себе для них 🤣.

Легке, не напружене чтиво. Підійде, щоб скоротати пару-трійку вечорів. Легкий гумор, прикольні улюбленці, особливо Тосік з його лексикою («Крокодил, карамба»), яких головний герой підчепив під час відряджень в інші світи. Прокачування персонажа схоже на ігрове, але не ЛітРПГ. Дещо напружує, що постійно нашого героя хтось хоче вбити. Тільки-но він розправився з черговим убивцею, а тут уже плетуть підступи інші лиходії… Не сподобалися деякі сюжетні лінії, які автор підвісив у повітрі й до них не повернувся. Наприклад лінія з Морозовою. Після прочитання інших боярок, чекав гарему, а тут його немає. Чекав сцени 18+, а тут все на рівні Плейбоя. Чекав цікавих завдань у Приказі1 таємних справ, а тут теж усе поверхнево… Але загалом — книжка сподобалася.

Цикл завершено і складається з дев’яти книжок:

  1. Перше правило дворянина
  2. Друге правило дворянина
  3. Третє правило дворянина
  4. Четверте правило дворянина
  5. П’яте правило дворянина
  6. Шосте правило дворянина
  7. Сьоме правило дворянина
  8. Восьме правило дворянина
  9. (здогадайтесь) Дев’яте правило дворянина

Перечитувати скоріше за все буду.

Мої рейтинги
Сюжет ★★★☆☆
Читабельність ★★★★☆
Любок ★★☆☆☆
Графоманство ★☆☆☆☆

  1. Приказ в Москві. Александр Янов Приказ в Москві. Олександр Янов.

    Приказ — це старовинна назва органа управління в Московському царстві з кінця XV і до першої чверті XVIII століть. Стаття в Wikipedia↩︎