Варлок

Обкладинка
Обкладинка

Кузьму Єфімова чекала слава найталановитішого мага століття, але божевільний експеримент його дідуся в один момент зруйнував всі надії. Тепер його знають тільки як сильного «воїна», тим більше що сам юнак уникатиме всього, що пов’язане з магією. І хоча йому доведеться навчатися в елітному коледжі для дітей аристократів, своє майбутнє він бачить як командира найманців. Але всі таємниці стають відкритими, і багато сильних світу нині змушені враховувати в своїх планах невідомого хлопчика під прізвиськом «Варлок».

Паспорт книжки
Автори Олексій Широков, Олександр Шапочкин
Назва циклу Варлок
Жанри #фантастика,
#фентезі,
#бояр-аніме,
#гарем,
#18+,
#пригоди
Обсяг 9 книг
Мова москальська

Живе собі хлопчина. Навчається в технікумі, підпрацьовує вантажником у кафе. Старанно намагається виглядати як звичайна людина… Аж раптом стає свідком нападу на двох дівчат групою бандитів із застосуванням вогнепальної зброї та магії. Загинули прості люди, яким не пощастило опинитись в колі подій. Ну як він міг пройти повз? Нехтуючи тим, що його можуть викрити, він втручається у бійку, рятує дівчат, вбиває всіх злочинців та тікає з місця подій. Поліція розшукує героя, щоб не пішов невіддяченим… Батько врятованої дівчини розшукує хлопця… КДБ розшукує хлопця… Всі розшукують хлопця… І він погоджується з тим, що його треба віддячити і повертається до відділку поліції.

Перед нами знову типове бояр-аніме з магією, мобільними телефонами, космічними політами, кланами та імператорами. Автори зображують паралельний світ, де з’явилась магія, а хід історії повернувся від нашого. Головний герой — хлопець непростої долі, якого сильно образив дідусь (відомий як «Привид Комунізму», який боровся проти Залізного лицаря Рейху та Капітана Америки, реальних фігур в тому світі), і тепер у нього є незвичайні здібності. Він не «воїн» та не «маг». Він — чаклун. Варлок.

Батько врятованої дівчини відправляє хлопця навчатись до магічного інституту, де починаються пригоди. Він закохується в доньку імператора… Він стає «імбою» — Аватаром (найвищий ранг розвитку магів) з аспектом антиматерії… Він потрапляє в паралельний світ з ельфами та орками… Повертається з богинею ельфів як дружиною…

Але кацапи не були б кацапами… Ну ви розумієте. Україну не залишать у спокої. В тому світі немає неньки, але є українська Чорнобильська зона. Там все як у «Пікніку на узбіччі». Просто замість сталкерів бродять хазари, що виходить з англійського «Hazard» на табличках. Всі згадки про українців подано в негативному світлі, як націоналістів-бандерівців. А серед ворогів в кацапів — північноамериканська ліберократія з їхніми 137 гендерами (точну цифру не пам’ятаю, але десь так), турки, поляки та англійці, які перейменували країну на Авалон, де править король Мерлін XVII. Дупи в рашкофілів-патріотів блищать від того, як їх автори вилизують з присмокчуванням. Бо Раїся зображена великою, непохитною та найрозвинутішою серед усіх країн. І оскільки в реальному світі це неможливо, авторам лишається лише мріяти про велич рашки.

Незважаючи на любок, цикл досить міцний. Сюжет не стереотипний. Є гарем, але майже немає сексу. Розчарувала кінцівка. Багато будувати сюжет, але обірвати в останній главі. Залишена в повітрі сюжетна ланка з вампіром. Лишились за кадром багато героїв. Таке враження, що авторам вже набрид цей цикл.

Чи перечитуватиму його? Ймовірно.

Мої рейтинги
Сюжет ★★★★☆
Читабельність ★★★☆☆
Любок ★★★★☆
Графоманство ★☆☆☆☆