Будинок Ростових (Дом Ростовых)

Обкладинка одного з томів циклу
Обкладинка одного з томів циклу

Ви коли-небудь мріяли потрапити у своє минуле? З тими знаннями, які ви маєте зараз, могли б стати королем. Ну, або успішним бізнесменом, на гірший випадок.

А тепер уявіть, що це сталося насправді. Єдине, що заважає — ваше минуле стало альтернативним. Те ж тіло, ті ж знайомі люди, та сама країна і місто. Але у світі вашого минулого є магія. Хоча й не дуже сильна, але вона є. Імперією керують Будинки.

Саме це сталося зі мною, звичайним працівником громадського харчування. Невідомо як, але я опинився у своєму тілі п’ятнадцять років тому. Знайомий, а водночас і незнайомий будинок.

Живи і насолоджуйся, але ні. Чи буває все так просто?

Паспорт циклу
Автор Вадим Фарг
Назва циклу Будинок Ростових (орг. Дом Ростовых)
Жанри #фентезі,
#попаданці,
#бояр-аніме,
#гарем,
#18+
Обсяг 6 книг
Мова москальська

Сьогодні у мене експериментальний огляд книжки. Книга російською мовою, а огляд українською. Планую поступово повністю перекласти весь сайт на українську. Як вам таке?

Отже. У нас є типове бояраніме. Думаю, пора навіть ввести тег на сайті. Хлопець 30 років (мені, сорокасемирічному, 30 років це ще хлопець) потрапляє в своє ж тіло, але в інший світ і тепер йому 18 років. Є магія і аристократія. І знову до школи. А в школі симпатичні дівчата і не менш симпатична вчителька музики. Як сказано в анотації: “живи й радій…”

Але ось дім Ростових — знедолений. Прадід схоже щось там такого накоїв, його публічно стратили, і тепер всі від Ростових шарахаються, як від прокажених. І тепер нашому героєві потрібно якось жити далі і розвиватися.

Загалом, типове бояраніме з гаремником наполовину. Але сюжет мені сподобався. Хоча кацап не буде кацапом, якщо хоч у одному абзаці не вкусить Україну. Правда, на всі 6 томів таких абзаців лише один.

Коротше кажучи, книжка вийшла досить міцною. Сюжет не затертий. Багато сексу, але не порно. А от кінцівка не порадувала — зім’ята. Чи буду я це перечитувати? Можливо.

Мої рейтинги
Сюжет ★★★★☆
Читабельність ★★★☆☆
Любок ★★★☆☆
Графоманство ★★★☆☆