Чорний замок, або Всупереч устрою Миру

Ты поверь моему опыту, женская радость иногда принимает странные и опасные для мужчин формы…

Обкладинка
Обкладинка

Що можна сказати про пристрій Миру? Воно подібне до важкої кришталевої вази — і розбити просто, і змінити важко. Воно чудово в невідомому, але відомо до дрібниць! Наприклад, чорні маги живуть у похмурих замках, білі безкорисливо — творять добро, а імена героїв, які відстояли рідний Світ власною кров’ю і потім, гримлять містами та селами. А ще володарі, крім влади, прагнуть лише ще більшої влади, дракони мудрі, лиходії безпринципні. І, нарешті, завжди існує страшне пророцтво про кінець світу, яке обов’язково здійсниться, але за певних обставин.

Так?

Так.

Вірно?

Абсолютно… Тільки слід попередити звідси чорних і білих магів, героїв, владик, драконів і лиходіїв. Але що робити з пророцтвом?

Паспорт книжки
Автор Олена Тиртишнікова
Назва книжки Чорний замок, або Всупереч устрою Миру (Чёрный замок или Вопреки устройству Мира)
Жанри #фентезі,
#гумористичне фентезі
Обсяг 1 книга
Мова москальська

Стоїть на пагорбі білий-пребілий… е-е-е Чорний Замок. А чому — чорний? А тому, що там живе страшний-престрашний темний маг Керлик Хрон, його симпатична донька Літа (теж темна магіня), пантера Білобриська, два вороняти, які вважають, що вони кажани та небагато стражників. Он він, страшний маг Керлик, у халаті відчиняє хвіртку якомусь циркові. А це не цирк, це команда героїв, які йдуть рятувати світ. Здається, хлопці потрапили — гумор у Керлика то точно чорний…

Давно, коли я ще купував паперові книжки, мені на книжковому ринку продавець захлинаючись рекламував цю книгу, залучаючи словами саме про Чорний замок білого кольору. Я її купив, і…

Автор поступово залучає читача до сюжету. Спочатку нам здається, що перед нами чергова легка ненапружна казочка, в якій все одразу зрозуміло. Потім ми починаємо сумніватися, а чи так однозначно. А вже через кілька розділів починаємо впиватись нестандартним сюжетом і закрученими інтригами, не забуваючи підхихікувати над щедро розсипаними по тексту жартами.

Біла та чорна магія. Родові прокляття. Інтриги та змови. Романтичні стосунки (адже автор — жінка). Веселі витівки студентів, які у всіх світах залишаються веселими студентами.

Я вже не раз перечитував цю книгу і можу порекомендувати її всім читачам, які хочуть відпочити, але все ж затамувавши подих стежити за хитросплетіннями сюжетної лінії. Міцно збита книга у жанрі фентезі без жодних попаданців.

Засмучує тільки те, що книга відверто мала, а світ, непогано прописаний, заслуговує на продовження (та й заманка-замануха на продовження в епілозі залишена).

Мої рейтинги
Сюжет ★★★★☆
Читабельність ★★★★☆
Любок ☆☆☆☆☆
Графоманство ☆☆☆☆☆